Een cafeetje om samen te komen

Het is mooi dat de wereld weer open is. De afgelopen jaren hebben we veel concessies moeten doen als het gaat om sociale bijeenkomsten. Nu kunnen we weer in ons favoriete café samenkomen. Misschien open jij juist nu jouw eigen café! In deze blog vertel ik je waar je rekening mee kunt houden wanneer je dit overweegt. Dingen om over na te denken. Lees je mee?

Een café met een thema of doel

Wellicht wil jij wel gaan voor een café met een bepaald thema. Zo worden kattencafés of cafés waar spelletjes centraal staan enorm populair. Ze zorgen ervoor dat mensen meer met elkaar in gesprek komen en plezier kunnen maken. En daarnaast onderscheiden ze zichzelf van andere eetgelegenheden door juist iets extra's te bieden. Grote kans dat er in de plaats waar jij een cafeetje wil opstarten nog niet zoiets bestaat.

Heerlijke versnaperingen op de kaart

Maar geen enkel café is compleet zonder lekkere dingetjes die geserveerd worden. Ook wat dit betreft is het belangrijk om voor jezelf keuzes te maken wat betreft de menukaart. Wellicht wil jij juist alleen maar zoetigheden serveren of kies je voor een geheel vegetarisch of zelfs vegan menu. Wat er op het menu staat is erg definiërend voor het beeld van de zaak. Waar ben jij goed in? Wat vind jij lekker? Dat zijn goede startpunten als het gaat om een beslissing maken op dit vlak.

De sfeer waar je naar op zoek bent

Al deze dingetjes bepalen namelijk de sfeer en de doelgroep. Maar dat niet alleen, ook het interieur draagt hieraan bij. Ga jij voor een hip interieur met neonlichten en luide muziek? Dan zul je een ander soort mens aanspreken dan wanneer je de boel inricht als een bruincafé. Waar je ook voor kiest, bedenk je dat je niet alles nieuw hoeft te kopen. Er zijn enorm veel barkrukken tweedehands te vinden van goede kwaliteit en denk ook aan horeca tafelbladen. Hier kun je bijvoorbeeld zelf poten onder zetten en op die manier creëer je een uniek meubelstuk door materialen te hergebruiken.

Visie voor de toekomst

En vergeet ook niet te kijken naar de toekomst. Is er een mogelijkheid om uit te breiden? Of wil je misschien ook met jou concept rondreizen? Dit soort ideeën hoef je nog niet concreet uit te werken maar het kan wel leuk zijn en helpen om de boel alvast wat handen en voeten te geven. Als er dan een moment komt om ermee aan de slag te gaan, is de voorbereiding al gedaan.