Maak in 2023 meer tijd voor jezelf

Selfcare is een belangrijk iets voor eigenlijk alle mensen. Onder selfcare valt alles wat met goed zorgen voor jezelf te maken heeft. We hebben het dus niet alleen over zorgen voor jezelf in de zin van zorgen voor een schoon lichaam door dagelijks te douchen, maar ook zorgen voor een gezonde geest is bij selfcare zeer belangrijk! Neem jij wel genoeg tijd voor jezelf? Soms is het nodig om dit wat meer te doen, bijvoorbeeld wanneer je je oververmoeid of gestrest voelt. Voel jij je zo tijdens het einde van dit jaar? Dan is het nieuwe jaar het perfecte moment om jezelf eens in de watten te leggen!

Ga na waar jij van tot rust komt

Voor die ene persoon met een druk leven kan het nodig zijn om meer selfcare toe te passen in de vorm van rust. Ben jij moe, gestrest of schieten jouw emoties vaak alle kanten op? Dan is het nodig om op zoek te gaan naar manieren waardoor jij even kunt relaxen. Voor veel mensen is de ideale plek hiervoor de badkamer. Om tot rust te komen, hoef je zeker niet gelijk naar een dure spa. Dit levert vaak allerlei prikkels op en bovendien kun je je spa gemakkelijk zelf creëren in je eigen vertrouwde badkamer!

Creëer een spa ervaring in je eigen badkamer

Laat het bad goed vollopen en voorzie het water van een lekkere geursensatie, door bijvoorbeeld een bruisbal of olie toe te voegen. Zorg dat je wat lekkers te eten en te drinken bij het bad neerzet. Dim het licht en zet wat kaarsen neer. Eventueel kun je een ontspannend muziekje opzetten of je kunt natuurlijk juist even genieten van pure stilte. Probeer écht even op te gaan in het moment. Wanneer je dit niet vaak doet, kan het zijn dat je gevoelens van onrust gaat ervaren. Probeer deze te negeren en zet je plan voort. Hoe vaker je dit soort momentjes neemt, hoe sneller het je gaat lukken om je hoofd uit te schakelen. Wanneer je minstens een kwartiertje zo hebt gelegen, kun je er een goed boek bijpakken of zet je je favoriete serie aan op Netflix.

Natuurlijk kun je ook met bijvoorbeeld een regendouchekop een goed moment voor jezelf creëren. Doe een uitgebreid doucheritueel en smeer je achteraf lekker in met een bodylotion. Je lichaam aanraken, schijnt tevens goed te zijn voor je zelfbeeld en de liefde voor je eigen lichaam. Ook kun je een maskertje aanbrengen. Let er wel op dat je je fontein set naderhand even afspoelt zodat er geen kalkaanslag achterblijft.