Hoe kun je een hypotheek met overwaarde berekenen?

Heel erg veel mensen beschikken over een hypotheek. Een hypotheek is een soort lening die je krijgt van een bank of andere financiële instelling om een huis te kunnen kopen. Je moet deze lening altijd terugbetalen, meestal met rente. In Nederland wordt er vaak een annuïteitenhypotheek afgesloten. Dit betekent dat je elke maand hetzelfde bedrag aflost. Het gaat dan om een vast bedrag plus de rente. De looptijd van een hypotheek is vaak tussen 10 en 30 jaar. Naast de annuïteitenhypotheek zijn er ook andere vormen, zoals de lineaire hypotheek en de bankspaarhypotheek. 
Wanneer je huis in waarde toeneemt, spreekt men van overwaarde. Dit is het bedrag dat je uiteindelijk krijgt als je het huis zou verkopen, minus alle kosten die je hiervoor moet maken. Deze kosten zijn onder andere de makelaarskosten, de overdrachtsbelasting en de resterende hypotheek. Je kan ervoor kiezen om wat geld opzij te zetten voor toekomstige verbouwingen of reparaties. In deze blog bespreken we hoe je een hypotheek met overwaarde kunt berekenen.

Woning meer waard dan een hypotheek

Een hypotheek berekenen met overwaarde doe je eenvoudig en snel online. Overwaarde is de marktwaarde van een huis minus de resterende hypotheekschuld. Als je huis meer waard is dan je schuld ernaast, heb je overwaarde. Die kan je gebruiken om bijvoorbeeld een andere woning te kopen of om te verbouwen. Maar met de overwaarde op jouw huis kun je bijvoorbeeld ook in de loop van de tijd je pensioen aanvullen. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheden om wellicht de hypotheekrente verlagen. Genoeg redenen om aandacht te besteden aan de overwaarde van jouw huis. 

Een betrouwbare en onafhankelijke adviesorganisatie

Van Bruggen Adviesgroep is al jarenlang een onafhankelijke adviesorganisatie. Ze helpen je en geven advies bij het aangaan van een hypotheek. Je geeft hen een inkomen en uitgaven, dan stellen zij vast of je in aanmerking komt voor een bepaalde hypotheek. Zij kunnen ook helpen bij het vergelijken van verschillende banken en geldverstrekkers, en advies geven over welke het beste is voor jou. Als het gaat om geld, wil je natuurlijk de beste adviezen en de best mogelijke deal. Van Bruggen Adviesgroep kan je hierbij helpen. Ze kijken naar jouw financiële situatie en geven advies op maat. Zo weet je zeker dat je de hypotheek krijgt die bij jou past. Bovendien bespaar je veel tijd, omdat Van Bruggen Adviesgroep al het werk voor je uit handen neemt.